آقا این گونه بود
يكى از مواردى كه فقيه مقدس، ميرزا جواد تبريزى (قدس سره) در حوزه بنيان نهاد و سپس برخى مراجع ديگر آن را اجرا كردند، مسئله تقسيم شهريه بين افرادى است كه در حوزه فقط مشغول درس حوزوى بودند، و به همين سبب مقرر شد شهريه عده زيادى از شاغلين حذف شود.
مرحوم ميرزا(قدس سره) و مصارف شهريه
يكى از مواردى كه فقيه مقدس، ميرزا جواد تبريزى (قدس سره) در حوزه بنيان نهاد و سپس برخى مراجع ديگر آن را اجرا كردند، مسئله تقسيم شهريه بين افرادى است كه در حوزه فقط مشغول درس حوزوى بودند، و به همين سبب مقرر شد شهريه عده زيادى از شاغلين حذف شود. در آن زمان، حذف شهريه تمام طلاب شاغل بسيار مشكل بود; به طورى كه بارها و بارها به مرحوم ميرزا(قدس سره)گفته شد: آقا اين كار بسيار مشكل و دشمن ساز است. ايشان مى فرمود: «اين اموال متعلق به ولى عصر(عليه السلام) است و من اذن ندارم در هر مورد و كارى مصرف كنم، رضايت ديگران شرط نيست، رضايت امام زمان(عليه السلام)شرط است و من نمى توانم قبول كنم كه شاغلين با توجه به اينكه حقوق كافى دارند، بتوانند از شهريه حوزه هم استفاده نمايند.» مرحوم ميرزا(قدس سره) با قاطعيت فرمودند: «شهريه ما فقط به افراد ممحض در درس تعلق مى گيرد.»
فرزند مرحوم ميرزا(قدس سره) مى گويد: بعد از قطع شهريه، بعضى به مرحوم ميرزا(قدس سره) جسارت كردند; وليكن ايشان هيچ گونه عكس العملى نشان نداد و تمام آن گفتارها را تحمل كرد و مى فرمود: گاهى ممكن است انسان در عمل به تكليف با موانعى مواجه شود; وليكن من مى خواهم آنچه را كه رضايت امام زمان(عليه السلام) است، عمل كنم و به نظر من رسيده كه اين اموال بايد در حوزه و به افرادى كه فعلاً فقط مشغول درس حوزه هستند مصرف شود. حتى بعضى با جسارت به آن فقيه راحل(قدس سره) در روزنامه مقاله اى تحت عنوان «قطع و وصل»* چاپ كردند كه مرحوم ميرزا(قدس سره)بعد از اطلاع يافتن از اين نوشته، با كمال تواضع فرمودند: «من به تكليف خود عمل كرده ام و اجرش را هم ان شاء الله دريافت خواهم كرد. مهم نيست، هرچه مى خواهند، بگويند، مهم رضايت صاحب الامر والزمان(عليه السلام)است.»
*مقاله اى در روزنامه جمهورى اسلام ايران با عنوان قطع و وصل.