آقا این گونه بود
امه اى از تبريز رسيده بود و در آن از حضرت آيت اللّه حكيم(قدس سره) دو استفتاء شده بود. در حالى كه نامه در دستم بود، به سمت دفتر سيد حكيم(قدس سره) مى رفتم كه ناگهان ميرزا جواد تبريزى(قدس سره) را در راه ديدم.
مقام علمى مرحوم ميرزا(قدس سره)
حجت الاسلام حاج ميرزا حسين عدالت مى گويد: نجف اشرف بودم، نامه اى از تبريز رسيده بود و در آن از حضرت آيت اللّه حكيم(قدس سره) دو استفتاء شده بود. در حالى كه نامه در دستم بود، به سمت دفتر سيد حكيم(قدس سره) مى رفتم كه ناگهان ميرزا جواد تبريزى(قدس سره) را در راه ديدم. سؤال كردند: «كجا تشريف مى بريد؟» گفتم: «از تبريز دو مسئله براى سيد حكيم(قدس سره)رسيده.» مرحوم ميرزا(قدس سره) دو استفتاء را خواند و همان جا جواب آنها را داد.
آن دو مسئله چنين است: دستكشى كه غسّال به دست مى كند آيا به تبع پاك مى شود يا خير و مسئله دوم در خصوص حجاجى بود كه آزمايش انجام مى دهند. ايشان به محض آنكه سؤال ها را خواند، جواب داد. بعد كه جواب سؤال ها را از مرحوم سيد حكيم(قدس سره) گرفتم، ديدم ميرزا(قدس سره) دقيق جواب داده است. بعد كه قضيه را براى بعضى از طلاب نقل كردم، عده اى از آذربايجان نامه اى خطاب به مرحوم سيد خويى(قدس سره)ارسال كردند كه آيا مى شود به ميرزا جواد تبريزى(قدس سره)رجوع كرد، آيا ايشان مجتهد است؟ ايشان در جواب فرمودند: ميرزا مجتهد است و جامع الشرايط مى باشد ولازم به تذكر است كه ميرزا(قدس سره) آن زمان درس خارج را شروع كرده بودند وعده اى از فضلا در درس ايشان حاضر مى شدند.