درس هایی از ولاء
اعتراف ولايت على بن ابى طالب(عليه السلام) بزرگترين خير است
فاضل محترم حجت الاسلام، شيخ غلامرضا توكلى مى گويد: جهت مطرح كردن مسئلهاى خدمت مرحوم فقيه مقدس، ميرزاى تبريزى قدس سره رسيدم، و در ضمن، در خصوص نماز ميتِ شيعه فاسق مطلبى را مطرح كردم و گفتم در جمعى از فضلا مطرح شده كه حضرتعالى قائل هستيد اگر شخصى شيعه باشد و فاسق، مى توان در نماز ميت او گفت: «لا نعلم منه إلّا خيرا»، حال آنكه اين شخص معروف است كه فاسق بوده؛ يعنى كارهايى انجام مى داده كه فسقش بر ديگران محرز است چگونه در نماز ميت او جايز باشد بگوييم: «لا نعلم منه إلّا خيرا»؟ شيخ توكلى مى گويد: منتظر بودم كه استاد بگويد اشتباهى شده و بايد تجديد نظر شود، وليكن مشاهده كردم كه مرحوم ميرزاقدس سره آهى از اعماق وجود كشيدند و در حالى كه اشك چشمانشان را فرا گرفته بود، فرمودند: شخص شيعه، هر چند كه فاسق باشد مى توان اين جمله را در نمازش گفت. چه خيرى بالاتر است از اعتراف به ولايت على بن ابىطالب عليه السلام! اين ميت اعتراف به ولايت دارد و اين مافوق خيرات است از اين رو با اقرار به ولايت على بن ابى طالب عليه السلام خطاب مى كنيم: «لا نعلم منه إلّا خيرا» كه خير ولايت مولانا، على بن ابى طالب عليه السلام است.
شيخ توكلى مى گويد: اين حرف مرحوم ميرزاقدس سره سخت در قلب من جاى گرفت، ميرزا فانى در اهل بيت عليهم السلام بود و بارها اين جمله را تكرار كردم چه خيرى بالاتر از آنكه انسان اعتراف به ولايت مولانا، اميرالمؤمنين على بن ابى طالب عليه السلام داشته باشد. الحمدللَّه الّذى جعلنا من المتمسّكين بولاية امير المؤمنين على بن ابى طالب عليه السلام.