زی طلبگی
ميرزاى تبريزىقدس سره و عنايت الهى
فرزند فقيه مقدس، مرحوم ميرزاى تبريزى قدس سره مىگويد: بسيار كم اتفاق مىافتاد كه مرحوم ميرزاقدس سره فتوايى را بنويسند و بعداً آن را تغيير دهند؛ هر آنچه بر كاغذ مىآوردند، با تواضع كامل مىفرمودند: »اين است آنچه به ذهن من رسيده. ان شاء اللَّه مرضىّ خداوند متعال و اهل بيتعليهم السلام باشد.« فرزند مرحوم ميرزاقدس سره مىگويد: نيمه شبى قبل از اذان صبح، والده زنگ زد و گفت: ميرزا قدس سره مىگويد فلان استفتاء را نفرستيد. فعلاً نگه داريد، اين استفتاء بايد اصلاح شود. مرحوم ميرزا قدس سره مىگويد: بسيار تعجب كردم كه در اين نيمه شب و قبل از اذان صبح چه اتفاقى افتاده كه آقا اين تصميم را گرفته است؟
فرزند مرحوم ميرزاقدس سره مىگويد: صبح كه به دفتر رفتم، به يكى از اعضاى شوراى استفتاء، حجت الاسلام والمسلمين شوپائى گفتم چه استفتائى را مىخواهيد. بعد از راهنمايى استفتاء را خدمت مرحوم ميرزاقدس سره دادم. خوشبختانه استفتاء ارسال نشده بود. ايشان قلم مبارك را بر روى كاغذ گذاشته و استفتاء را اصلاح كردند. تغيير استفتاء كه مربوط به مسئله نكاح و بسيار حساس بود ذهن ما را به قضيه شيخ مفيدرحمه الله معطوف كرد كه بعد از آنكه شيخ مفيدرحمه الله در خانه خود را بست، فرمود: اگر بنا است در حكم شرعى اشتباه كنيم پس بهتر است درِ خانه بسته باشد. آن گاه امام زمانعليه السلام فرمود: شما كار خود را بكنيد ما به شما كمك خواهيم كرد. نهايتاً اين علماى بزرگ تحت توجه ولى عصرعليه السلام هستند و او همواره ناظر بر اعمال آنها است و چه بزرگانى كه مورد عنايت و لطف آن بزرگوار قرار گرفته و مىگيرند. و يقيناً شخصيتى مثل مرحوم ميرزاقدس سره كه شب و روز خود را وقف مذهب كرده بود و با دل و جان در راه مذهب تلاش مىكرد عنايتى از طرف صاحب مذهب حجة بن الحسن العسكرىعليه السلام شده كه توانسته اينگونه به حوزه و تشيع خدمت كند.