زی طلبگی
استراحت من در آخرت است
يكى از ويژگىهاى فقيه مقدس، ميرزا جواد تبريزى قدس سره پركارى ايشان بود. ايشان تا آخر عمر پربركت خود پركار بود و هيچ گاه اجازه نمىدادند مجلس ايشان به بحثهاى حاشيهاى منتهى شود. ايشان از صبح تا ظهر و از عصر تا غروب مشغول بودند و شب، هم قبل از خواب مقدارى مطالعه مىكردند. بعضى از مهمانانى كه به حضور ايشان مىرسيدند با خنده مىگفتند: »آقا! ما به ديدار شما آمدهايم، اما شما دائماً مشغول جواب استفتاء و بحث هستيد!« مرحوم ميرزاقدس سره مىفرمودند: من يك طلبه بيش نيستم و طلبه هم وظيفهاش اين است كه عمر خود را صرف درس و بحث كند. همانطور كه مشغول بودند به مسائل ديگر مراجعين نيز پاسخ مىدادند و از هر لحظهاى استفاده كامل مىكردند.
روزى يكى از شاگردان مرحوم ميرزاقدس سره خطاب به ايشان گفتند: »نمىشود كه اين قدر به خود فشار آوريد، بدن شما نياز به استراحت دارد.« مرحوم ميرزاقدس سره ضمن لبخند فرمودند: »استراحت من در آخرت است. دنيا جاى استراحت نيست، من در قبر استراحت خواهم كرد. من يك طلبه هستم و يك طلبه بايد تا آخرين لحظه از آنچه كه به دست آورده براى خدمت استفاده كند. معلوم نيست اين فرصتها ديگر براى من حاصل شود، مىخواهم اثرى از خود به جاى بگذارم.«