درس هایی از سازندگی
مرحوم ميرزا(قدس سره) و احتياط در مصرف وجوه فقيه مقدس، ميرزاى تبريزى قدس سره در طول مرجعيت خود سعى مى كردند كه براى زندگى شخصى خود از غير وجه مصرف كنند و تا آنجا كه امكان داشت از وجوه استفاده نمى كردند و بعضى از مؤمنين قسمتى از مخارج زندگى شخص ايشان را تأمين مى كردند. و گاهى اوقات كه ايشان مبلغ غير وجوه نداشتند براى مخارج زندگى خود كمى صبر مى كردند و يا وسايل و هداياى گرانبهايى را كه برايشان رسيده بود فروخته و صرف امور شخصى مى كردند. يكى از متعلقين مرحوم ميرزاقدس سره مى گويد، يادم نمى رود كه اوايل مرجعيت، فقيه مقدس، ميرزاى تبريزى قدس سره مى گفت: عبايم بر اثر كهنگى قرمز شده، به طورى كه برايم سخت بود آن را به سر كنم. به مرحوم ميرزا قدس سره گفتم كه عباى جديدى تهيه كنيد، ايشان فرمودند: « ان شاء اللَّه بعداً، فعلاً پولى غير وجوه ندارم. كمى صبر كنيد!» فرزند مرحوم ميرزا قدس سره مى گويد: در مجلسى كه عده اى از مقلدين ومريدان مرحوم ميرزا قدس سره جمع بودند، بحث مصرف وجوهات مطرح شد و در خصوص احتياط ميرزا قدس سره صحبت به ميان آمد كه من مسئله عباى متعلقه مرحوم قدس سره را مطرح كردم و گفتم: آقا معمولاً براى زندگى خود از وجوه استفاده نمى كنند و اگر مورد، مصرف شخصى باشد، صبر مى كنند تا غير از وجوه به ايشان برسد. حاضرين از مسئله عباى متعلقه ميرزا قدس سره سخت تحت تأثير قرار گرفتند و بعضى مايحتاج عيال مرحوم ميرزاقدس سره خود متكفل شدند كه تأمين نمايند. اگر كسى به زندگى مرحوم ميرزاقدس سره نظر مى كرد پى مى برد كه ميرزاقدس سره زندگى اى بسيار ساده و متعارف دارد و همواره از وسايل معمولى استفاده مى نمايد و اگر كسى مى خواست چيزى را برايشان تهيه كند سخت قبول مى كردند و او در تمام مراحل زندگى بسيار ساده و زاهدانه زندگى كرد و هيچ گاه مشاهده نشد چيزى غير متعارف زندگى ايشان داخل شود.