Menu

شخصى از اهل علم مى گفت : در كربلا يا نجف كه بوديم ، گاهى در مضيقه قرار مى گرفتيم به حدى كه آب و نان نداشتيم ، خانواده مى گفت : فلان آقا مرجع است ، برو از او بخواه شخصى از اهل علم مى گفت : در كربلا يا نجف كه بوديم ، گاهى در مضيقه قرار مى گرفتيم به حدى كه آب و نان نداشتيم ، خانواده مى گفت : فلان آقا مرجع است ، برو از او بخواه؛ و من مى گفتم : اين كار را نمى كنم ، و اگر اصرار بكنيد مى گذارم و از خانه بيرون مى روم .
اين جاست كه انسان هاى موجه موظفند كه به مستحقين و افراد با حيا و عزت نفس كه نه تنها اظهار فقر و احتياج نمى كنند، بلكه چه بسا اظهار غنا و دارايى مى نمايند: ينفق نفقة الفقرآء و يتظاهر كالاغنياء(مانند افراد نيازمند خرج مى كند، و مانند اغنيا تظاهر به دارايى مى كند.) كمك كنند و افرادى را جهت فحص و تجسس از حال آن ها قرار دهند.
در هر حال ، آن شخص مى گفت : شب خواب ديدم كسى در مى زند، امام زمان ( عجل الله تعالى فرجه الشريف) بود، دستش را بوسيدم ، وارد خانه شدند و مقدارى نشستند، و هنگام تشريف بردن ديدم چيزى زير تشك گذاشتند، بعد از تشريف بردنشان در عالم خواب نگاه كردم ببينم چه گذاشته اند، ديدم يك فلس عراقى را گذاشته اند، كه كوچكترين واحد پول عراق و اقل ما يباع و يشترى به ؛ (كمترين مبلغى كه مى توان با آن چيزى را خريد و يا فروخت .) است كه شايد فقرا هم آن را قبول نكنند از خواب بيدار شدم و بعد از آن خواب ديگر به فقر گرفتار نشدم . از اصفهان حواله ى صد يا هشتاد تومان رسيد و وضع ما رو به بهبودى رفت .
ما كه چنين ملاذ و ملجاى داريم ، چه احتياجى به ديگران داريم ؟!محال است كسى راه قناعت را پيشه نكنند و به آن چه دارد راضى گردد بر عكس ، اگر كسى قناعت كند، مايجتاجش به او مى رسد، هر چند زياد باشد، از سخنان امام صادق ( عليه السلام ) است كه فرمود:

ضمنت لمن اقتصد ان لا يفتقر.من براى كسى كه ميانه روى پيشه كند، ضمانت مى كنم كه نيازمند ديگران نگردد.

 

حضرت امام حسن عسکری:
فقر با ما ، بهتر از ثروتمندی در کنار دشمنان ماست.
و کشته شدن با ما بهتر از زندگی در کنار دشمنان ماست.
و ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد.
و نور هدایت برای کسی هستیم که خواهان بصیرت از ما باشد.
و نگهبان کسی هستیم که به ما تمسک جوید.
پس هر کس ما را دوست بدارد با ما در درجات والای بهشت خواهد بود.
و آن که از ما جدا شد به سوی آتش خواهد رفت.

برو بالا