Menu

مى توان به نصيحت امام باقر(عليه السلام) به عمر بن عبدالعزيز( ) اشاره كرد كه فرمودند: اگر شخصى به قدرتى دست يافت بر آنچه كه متعلق به خود است نافع باشد و آنگونه با مردم برخورد كند كه آثار رحمت و رأفت از او ظاهر باشد و رضايت خدا را هميشه مد نظر بگيرد و دركارها بر رضايت ديگران اهميت ندهد بلكه ضمن مراعات تقواى الهى فقط رضايت خداوند متعال و اهل بيت(عليهم السلام)را در كارهايش مد نظر داشته باشد. چه نصيحتى به مسئولين مملكت داريد؟
مى توان به نصيحت امام باقر(عليه السلام) به عمر بن عبدالعزيز( ) اشاره كرد كه فرمودند: اگر شخصى به قدرتى دست يافت بر آنچه كه متعلق به خود است نافع باشد و آنگونه با مردم برخورد كند كه آثار رحمت و رأفت از او ظاهر باشد و رضايت خدا را هميشه مد نظر بگيرد و دركارها بر رضايت ديگران اهميت ندهد بلكه ضمن مراعات تقواى الهى فقط رضايت خداوند متعال و اهل بيت(عليهم السلام)را در كارهايش مد نظر داشته باشد.
روزى عمر بن عبدالعزيز دستور داد كه ندا كنند هركس ظلم و ستمى ديده و يا چيزى از او به ظلم گرفته شده بيايد تا به كارش رسيدگى شود. امام باقر(عليه السلام) نزد عمر بن عبدالعزيز بردند، عمر مشغول پاك كردن چشمانش بود. امام باقر(عليه السلام) فرمود: اى عمر، چرا گريه كردى؟ عرض كرد: اى فرزند رسول خدا هشام مرا با كارهاى چنين و چنانش به گريه انداخته.
امام باقر(عليه السلام) فرمودند: «اى عمر! اين دنيا بازارى است كه وقتى از آن خارج مى شوند، عده اى منفعت برده اند و گروهى ضرر كشيده اند و چه بسيارند افرادى كه دنيا آنها را گول زد تا آنكه در حال غفلت، مرگ به سراغشان آمد و با حالت غمزدگى و ملامت از دنيا خارج شدند، چون توشه اى براى جهان آخرت خود بر نگرفتند و براى آنچه از آن كراهت داشتند، مانعى فراهم نكردند. مال هاى آنان را پس از مرگشان كسانى تقسيم كردند كه سپاسگزار آنان نبودند (مانند ابوبكر و عمر كه فدك را غصب كردند) و ما به خدا قسم سزاوارتريم كه به اعمال گذشتگان خود بنگريم، پس هر چه از اعمال نيك انجام داده اند كه ما غبطه و آرزوى آنها را داريم، انجام دهيم و هرچه از اعمال زشت كه انجام داده اند و ما از آنها ترسانيم، انجام ندهيم.
اى عمر! تقواى خدا را پيشه كن و دو چيز را در قلب خود جايگزين نما، ببين وقتى كه به خداى خود وارد مى شوى دوست دارى چه چيزى همراهت باشد، آن را پيش فرست و نيز ببين از همراهى با چه چيزى ناراحتى؟ آن را رها كن و كالايى را كه ديگران بردند ولى بازارش كساد بوده با خود مبر كه اميد داشته باشى از تو قبول كنند.
اى عمر! تقوا داشته باش و درهاى به سوى خودت را باز كن و پرده داران را كنار بزن و مظلومان را يارى كن و آنچه ظالمان ستمگر گرفته اند برگردان!
سپس امام باقر(عليه السلام) فرمودند: «هركس سه چيز در او باشد ايمانش كامل است».
در اين حال عمر بن عبدالعزيز روى زانو نشست و مشتاقانه گوش داد و گفت: «بگوييد اى اهل بيت نبوت».
حضرت فرمود: بله اى عمر!
1ـ كسى كه وقتى از چيزى راضى شد رضايتش او را در باطل داخل نكند (مانند كسى كه به خاطر رضايت عيالش، خود را به گناه و معصيت مى افكند).
2ـ كسى كه وقتى بر چيزى خشم كرد از حق خارج نشود (مانند كسى كه غضب مى كند و ناسزا و دروغ و تهمت مى گويد).
3ـ كسى كه وقتى به قدرت رسيد به آنچه مال او نيست، دست درازى نكند (مانند سلاطين و جباران كه مال ديگران را غصب مى كنند).

حضرت امام حسن عسکری:
فقر با ما ، بهتر از ثروتمندی در کنار دشمنان ماست.
و کشته شدن با ما بهتر از زندگی در کنار دشمنان ماست.
و ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد.
و نور هدایت برای کسی هستیم که خواهان بصیرت از ما باشد.
و نگهبان کسی هستیم که به ما تمسک جوید.
پس هر کس ما را دوست بدارد با ما در درجات والای بهشت خواهد بود.
و آن که از ما جدا شد به سوی آتش خواهد رفت.

برو بالا